Het verhaal

Op internet zijn diverse prijsvergelijkingssites te vinden die het voor (met name) consumenten makkelijk maken om prijzen van diverse producten en diensten eenvoudig te kunnen raadplegen en vergelijken. In landen als Duitsland en Oostenrijk zijn bijvoorbeeld tankstations verplicht om hun prijzen digitaal aan de overheid door te geven, zodat consumenten via een website en/of app actueel de benzine- en dieselprijzen kunnen raadplegen.

Fundashon pa konsumido
De fundashon pa konsumido (vrij vertaald, de consumentenbond) publiceert op haar website fundashonpakonsumido.org maandelijks een overzicht van de prijzen van diverse producten (broodbeleg, vleessoorten, groenten en fruiten) die in de supermarkten op Curaçao te koop zijn.
Bierprijscuracao.com omarmt bovenstaand initiatief maximaal! Fundashon pa konsumido beperkt zich tot een maandelijkse update van bovengenoemde producten, terwijl bierprijscuracao.com zich zuiver richt op actuele bierprijzen die door consumenten worden doorgegeven.

Met een eenvoudige website die ook op een mobiele telefoon makkelijk te raadplegen is, wil bierprijscuracao.com gebruikers informeren. Daarbij is de input van consumenten noodzakelijk omdat zij de actuele bierprijzen delen.

Niet commercieel
Laat er geen onduidelijkheid over bestaan: bierprijscuracao.com is niet commercieel! De website levert geen enkele financiële vergoeding op! Zij is puur en alleen informatief bedoeld voor consumenten die op Curaçao de (actuele) bierprijzen van de meest populaire biersoorten willen weten.
Behalve het delen van actuele informatie over de bierprijzen op Curaçao wil bierprijscuracao.com onderzoeken of er behoefte is aan een bredere prijsvergelijkingssite op Curaçao.

Dit initiatief lijkt wellicht ludiek, toch is het serieus bedoeld.